Kunnon loma Hampurissa

Hampuri tunnetaan myös iloisesta yöelämästään. Iloista menoa ja ravintoloita on jokaiseen makuun. Timo Nieminen

Inkeri Pasanen

Jos haluat kuntoloman Hampurissa, voit aloittaa päiväsi vaikkapa hölkkäämällä 7,4 kilometrin lenkin ympäri Alsterin. Sitten venettä - airoilla tai purjein liikkuvaa - vuokraamaan ja katselemaan kaupunkia vaihteeksi järveltä. Iltapäivän menopeliksi kenties polkupyörä ja reippaasti kaupunkiliikenteeseen, sillä tuskin missään suurkaupungissa näkee yhtä paljon ja kaikenikäisiä pyöräilijöitä kuin Hampurissa.

Jopa harmaahapsiset mummot pyöräilevät elegantisti keskellä kaupunkia - ja huomauttavat lempeästi, jos unohdut liikennevaloja odotellessa töröttämään pyöräkaistalle.

Vai onko käsitykseksi kunnon lomasta tyystin toinen - aamupalalta shoppailemaan ja illaksi huvittelemaan? Siihenkin Hampuri tarjoaa oivat mahdollisuudet. Jo päärautatieaseman ja Alsterjärven väliin mahtuu yllättävän pienelle alueelle uskomaton määrä ostoskatuja ja katettuja ostoskäytäviä.

Jos kaupoissa ravaaminen ei muuten riitä kuntoiluksi, niin pääostoskatu Mönckebergstrasselta eli kansanomaisesti Möltä löytyy tavaratalo Sport Karstadt, jonka katolla on jopa luistinrata.

Iltaelämää ylellisimmillään edustaa Hampurin tasokas musikaalitarjonta.

Vaikka Hampurissa voi tehdä edullisiakin ostoksia, halvempiakin huveja toki on. Hampuri-kortilla voit liikkua rajattomasti maanalaisella tai bussilla ja saat alennuksia useiden museoiden sisäänpääsymaksuista.

Eikä maanalainen Hampurissa tarkoita suinkaan maan alla kulkemista; suurimmaksi osaksi juna kulkee maan päällä ja voit katsella mukavasti maisemia tai lasisten toimistorakennusten sisällä puurtavia hampurilaisia.

Perinteisten taide- ja historiallisten museoiden lisäksi Hampurista löytyy kenties maailman ainoa maustemuseo. Siellä ei tarvitse tyytyä vain katselemaan, vaan yli 50:tä erilaista maustetta voi haistaa ja maistaa. Mausteiden historiasta löytyy perusteellista tietoa.

Maustemuseo sijaitsee vanhalla makasiinialueella. Lähistöltä löytyy myös valtaisan pienoisrautatien ympärille koottu pienoismallien elämysmaailma tai vaaroja rakastaville huvipuistojen kummitusjunista hurjempi versio: kauhukabinetti. Jännitystä ei puutu myöskään Tullimuseosta, jossa voi tutustua salakuljetuksen historiaan.

Viehättäviä retkikohteita kaikenikäisille ovat markkinat. Näistä tunnetuimpia ovat Eppendorfin Isemarkt tiistaisin ja torstaisin sekä Altonan kalatorisunnuntaiaamuisin. Molemmilta toreilta löydät nykyään kaikkea mahdollista matkamuistoista evästarpeisiin - ja mikä parasta, paikallista tunnelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut