Ruotsalaiset hotellit ovat maailman oudoimpia

Timo Nieminen

Useat englanninkieliset verkkolehdet ovat viime aikoina toisistaan tietäen tai tietämättä listanneet maailman oudoimmat hotellit. Yllättävää kyllä, jokaiselle listalle näyttää mahtuvan monta ruotsalaista majapaikkaa.

Hauskin ja yleisin ruotsalaisvalinta on The Mirrorcube, joka on puuhun rakennettu, alumiininen laatikko. Sen koko on 4x4x4 metriä, ja vuoteita on kahdelle. Kuutiossa on pieni kylpyhuone, olohuone ja kattoterassi. Kuutiosta voi ihailla ruotsalaista luontoa jokaiseen ilmansuuntaan. Haradsissa sijaitsevan majapaikan saa vuorokaudeksi käyttöönsä 4 400 kruunulla (= 485 euroa).

Kaikille listoille kipuaa myös Jukkasjärven jäähotelli. Maailmassa toimii useita jäähotelleja, mutta ruotsalainen Jukkasjärvi pääsee mukaan ympärivuotisuutensa ansiosta. Tänä kesänä Jukkasjärvi majoittaa jäähotelliin ensimmäisen kerran vaikka keskellä kesää, jäähdytyslaitteistoilla pidetään muutama hotellihuone käytössä.

Kolmas ruotsalaisihme on Ikea Sovhotell. Ikean tavarataloon Tukholmaan rakennettu minihotelli on kuulemma shoppailijan paratiisi. Mikä sen mukavampaa kuin ottaa nokoset kaupan aulassa, jotta voi jatkaa shoppailua entistä virkeämpänä.

Maailman merkillisimpien hotellien joukkoon mahtuvat aina pyörivä Marmara-hotelli Turkin Antalyassa, veden alla olevan Jules Underwater Lodge (Florida, USA) ja Kokopellin luolahotelli (New Mexicon osavaltio, USA).

Suomalaisia hotelleja ei erikoisuuksien listoilta yleensä löydy. Joku listaaja on tosin huolinut kummallisuuksien joukkoon Kakslauttasen Iglukylän. Noin 10 kilometrin päässä Saariselän keskustasta löytyy lumi- ja lasi-igluja, joissa voi esteettömästi ihailla Lapin luontoa ja taivasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.