Nyt lähdemme Versaillesiin!

Versaillesin linnan puiston suihkulähteet ovat kauniit päivälläkin, mutta iltaisin erityinen valo- ja musiikkishow on vertaansa vailla. Hannele Haltia

Hannele Haltia

Ihana Pariisi... Aamulla haemme pyörät tutusta paikasta ja suuntaamme metroasemalle. Pyörät junaan ja Versaillesiin!

Aivan ensimmäiseksi pyöräillään kylän markkinoille ostamaan lounaseväät. Neljä suurta ruokahallia notkuvat mitä ihanimpia herkkuja ja vielä iso torikin on myyjiä täynnä. Tyydymme ostamaan juustoja, yrttejä, quichea, patonkia, mansikoita ja viiniä.

Versaillesin puistot ovat valtavat. Jalkapatikassa ei ehdi paljoa nähdä, mutta pyöräillen kaikki on toisin. Pyöräilemme vehreitä polkuja, ihailemme avaria näkymiä ja niittyjä lehmineen ja hevosineen. Pysähdymme ihmettelemään Marie Antoinetten pientä mökkiä, jossa hän leikki paimentolaista ja ärsytti kansalaisia.

Oppaamme Sadie on todellinen tietolähde, jonka tarinoissa Marie Antoinetten ja kuninkaiden elämä herää henkiin. Näemme Petit Trianonin ja Grand Trianonin. Huristelemme suuren kanaalin ympäri, pitkin kujia, joita reunustavat puut on leikattu neliskanttisiksi, palloiksi ja kartioiksi.

Pysähdymme suuren kanavan toiseen päähän, josta on suora näköyhteys linnaan. Näky on hieno, mutta parasta on se, kun laskeudumme ruohikolle ja aloitamme piknikin. On mukavaa kuvitella, miten hoviväki aikoinaan souteli kanavalla ja tepasteli pitkin piikkisuoria kujia.

Päivän ohjelmaan kuuluu myös vierailu itse linnassa, jonka tungoksessa jokainen selviytyy miten pystyy. Suosituin nähtävyys on tietysti peilisali.

Myös itse puistossa on mukavaa kuljeskella ja ihailla suihkulähteiden showta, joka illalla (Les Grandes Eaux Noctunes), on tietysti vaikuttavampi.

Paluumatkalla metrossa näkee väsyneitä, mutta tyytyväisiä ilmeitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.