Astetta rennompi asenne erotiikkaan

Erotiikkamuseon veistos, joka saa häveliäimmät punastumaan. Riikka Mahlamäki-Kaistinen

Riikka Mahlamäki-Kaistinen

Pariisin erotiikkamuseo sijaitsee Moulin rouge -kabareen läheisyydessä. Sen naapureina ovat lukuisat erotiikkakaupat ja stripteasenäytökset. Läheltä löytyvät myös pariisilaiseen katukuvaan kuuluvat kahvilat, elokuvateatterit ja diskot. Sacré Cœurin kirkkokaan ei ole kovin kaukana. Kortteli ei näin ole varsinaisesti pahamaineinen.

Museon kokoelmaan kuuluu laaja kirjo eroottista taidetta ja -esineistöä valokuvista maalauksiin ja primitiivisistä dildoista moderneihin veistoksiin. Ylimmän kerroksen vaihtuva näyttely ei aina yllä huikealle tasolle, mutta voi yllättää kävijän vaikka vähäpukeisella museovartijalla.

Ranskalaiset suhtautuvat erotiikkaan varsin mutkattomasti. Poikkeaminen erotiikkamuseoon ei leimaa ketään seksuaalisesti epäilyttäväksi. Se miten oma matkakumppani suhtautuu erotiikkamuseon pyllyä pyörittäviin alastonpatsaisiin ja seksiaktia kuvaaviin tauluihin onkin sitten aivan toinen asia!

Pariisin tapahtumista kertovan Paris cope:n parinvaihtohenkisen club libertin -osaston laajuus todistaa astetta vapaammasta suhtautumisesta seksiin. Ranska-Suomi sanakirja tarjoaa libertin-sanan suomennokseksi varsin negatiivissävytteistä elostelijaa, kun sana alkuperältään viittaa pikemminkin toiminnan vapauteen kuin sen moraaliseen arvoon.

Erotiikka-aineiston laajuudesta saa konkreettisen käsityksen myös kirjoittamalla ranskalaisen kirjakauppa Fnac:n sivustoille hakusanaksi erotiikan. Kone löytää 1764 kirjaa, 4703 eroottista sarjakuvaa ja 22 746 eroottista pokkaria. Suomessa Akateemisesta kirjakaupassa erotiikka-hakusana nappaa yhden teoksen. Suomalaisen kirjakaupan nettihausta löytyy erotiikalla neljä teosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.