...Ja lusikallinen rommia! – Tämä pipariresepti voi olla vain täydellinen

Kati-Erika Timperi ja ihanat joululeivonnaiset.

Jonna Rusanen

Vai miltä kuulostaa martan mummoltaan saama pipariresepti, jossa on bonuksena luraus rommia?

Kyllä! Luvassa on voilla leivottua herkkua, mutta piparkakkutalon tekoon Keski-Suomen Marttojen toiminnanjohtaja Kati-Erika Timperi ei tätä reseptiä suosittele.

–Valmistaikina sopii itse tehtyä paremmin esimerkiksi piparkakkutalojen ja koristeiden valmistamiseen, sillä se on paistettuna kovaa ja jämäkkää.

Joulun kunniaksi Timperi jakaa reseptinsä Keskisuomalaisen lukijoille, olkaa hyvät!

250 g voita

2,5 dl sokeria

2 dl siirappia

3,5 rkl piparkakkumaustetta

1 tl kaardemummaa

1 kananmuna

8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

3 tl soodaa

1 rkl tummaa rommia

Hiero pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi, mausteet ja kananmuna. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa, muuten pipareista ei tule rapeita.

Huom! Taikina ei sovellu piparkakkutalon tai muiden isojen piparien tekemiseen.

Anna taikinan olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Ota taikinasta pieni osa kerrallaan, sillä taikina pehmenee helposti liikaa lämmetessään. Kauli jauhotetulla kaulimella ja varmista, ettei taikina tartu pöytään. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikinaa on helppoa kaulia. Ota taikinalevystä muotilla pipareita ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista 175 asteessa 5–10 minuuttia pipareiden koosta ja paksuudesta riippuen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.