Suppilovahvero-poropiirakka

Suppilovahvero-poropiirakka eli Trattkantarelpaj med kallrökt renkött. Risto Aalto

100 grammaa voita

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä.

 

Pehmeä voi ja jauhot nypitään sekaisin. Lisätään vesi. Taikina taputellaan piirakkavuoan pohjalle. Esipaistetaan 10 minuuttia 225 asteessa.

 

1 litra tuoreita suppilovahveroita

kunnon nokare voita

100 g kylmäsavuporoa

1 dl purjosilppua

persiljaa

suolaa

pippuria

 

Suppilovahverot puhdistetaan ja silputaan kylmälle pannulle. Kuumennetaan ja annetaan sienistä irtoavan veden haihtua. Lisätään voi ja purjosilppu ja paistellaan hetki. Otetaan pannu liedeltä ja lisätään kylmäsavuporo, persilja ja mausteet. Täyte lisätään esipaistetun pohjan päälle.

 

2 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

3 munaa

100 g juustoa

 

Ainekset sekoitetaan ja kaadetaan piirasvuokaan esipaisteun pohjan ja täytteen päälle. Paistetaan vielä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.