Korvapuustit

Korvapuustit.Puustit.Pullat. Marjanen Hanna

noin 35 kpl

 

0,5 l maitoa tai vettä

50 g hiivaa tai 2 kuivahiivapussia

1 tlk suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1–2 kananmunaa

15–16 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

150 g voita tai margariinia

 

Täyte:

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 rkl kanelia

 

Pinnalle:

munaa

raesokeria tai mantelilastuja

 

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi, jos käytät tavallista hiivaa ja 40-asteiseksi, jos käytät kuivahiivaa. Sekoita hiiva maitoon.

Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää jauhoja pikku hiljaa. Sekoita aluksi puuhaarukalla, sen jälkeen kädellä. Vaivaa taikina hyvin.

Lisää sulatettu margariini tai voi. Alusta eli sekoita taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa hyvin kulhon reunoista ja käsistä.

Anna taikinan kohota leivinliinan alla 20–30 minuuttia.

Jaa taikina esimerkiksi kolmeksi palaksi. Kauli kukin pala suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Voitele taikinalevy margariinilla ja voilla. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria, ja kääri taikina rullaksi.

Leikkaa rulla kolmion muotoisiksi paloiksi.

Asettele kolmio siten, että kanta on pöytää vasten ja huippu ylöspäin. Paina huippu sormella pohjaa vasten.

Nosta korvapuustit pellille ja anna kohota leivinliinan alla.

Riko kananmuna ja sekoita se haarukalla hyvin. Voitele korvapuustit munalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja.

Paista korvapuusteja 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.