Feta-kasvisnyytit

(2 annosta)

200 g feta- tai salaattijuustoa

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

0,5 parsakaalia

0,5 dl kalamata-oliiveja

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 tl fariinisokeria

suolaa, mustapippuria

oliiviöljyä

Lisäksi: kaksi reilua palaa leivinpaperia

 

1. Erottele parsakaalista nuput ja keitä pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Halkaise ja pese paprikat. Viipaloi reiluiksi paloiksi. Hienonna neljä oliivia. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

3. Kokoa nyytit leivinpaperin päälle. Laita paprikapalat ja parsakaalin kukinnot pohjalle. Laita muutama oliivi kumpaankin nyyttiin, mutta jätä oliiveja jäljelle. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla sekä fariinisokerilla.

4. Halkaise feta- tai salaattijuusto kahtia ja laita palat kasvisten päälle. Hienonna jäljelle jääneet oliivit. Mausta juusto hienonnetulla oliivilla ja valkosipulilla.

5. Valuta lopuksi pinnalle hieman oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes paprikat hieman pehmenevät, mutta niihin jää purutuntumaa. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.