Suolasienet

rouskuja (haperoita, vahakkaita tai valmuskoita)

merisuolaa

 

Puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi.

Keitä rouskuja kymmenen minuuttia väljässä vedessä. Suolasieniä varten kaikki sienet keitetään, myös ne, joita muuten ei tarvitsisi keittää.

Huuhtele ja valuta sienet. Painele liika vesi pois.

Käytä karkeaa merisuolaa 100–150 grammaa kiloon käsiteltyjä ja puristettuja sieniä. Laita suolaa purkkiin pohjimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Lisää kerroksittain suolaa ja sieniä, ja painele kerrokset tiukkaan.

Sienten tulee olla suolaliemen peitossa, muuten ne homehtuvat. Tarkista seuraavana päivänä, onko suolavettä tarpeeksi. Jos sienet eivät ole nesteen peitossa, lisää sienten päälle kymmenprosenttista jäähtynyttä suolaliuosta.

Laita päälle paino, jotta sienet pysyvät suolaliemen alla. Tähän käy muovipussi, jossa on pieniä puhtaita kiviä.

Purkin ei tarvitse heti tulla täyteen, voit lisätä siihen myöhemmin lisää. Kun otat purkista sieniä, tarkista, että kaikki jäävät nesteen alle.

Säilytä suolasienet mahdollisimman kylmässä.

Kun käytät suolasieniä, huuhtele ne kylmällä vedellä tai liota niitä vedessä. Voit myös kiehauttaa sienet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.