Kotiviili

Viilin valmistaminen on kuulunut kesäiseen suomalaiseen ruokaperinteeseen. Blomqvist Petri

4 annosta

1 prk kaupan viiliä

8 dl kevyt- tai täysmaitoa

 

Sekoita viilin rakenne rikki. Annostele se neljään jälkiruokakulhoon tai viilikupiksi sopivaan astiaan.

Kaada maitoa viilin päälle. Sekoita varovasti. Jos viilin pinnalle halutaan kermakerros, se on hyvä valmistaa homogenoimattomasta kevyt- tai täysmaidosta, esimerkiksi luomumaidosta.

Peitä astiat ja anna viilin valmistua tasaisen lämpimässä paikassa, vaikka astiakaapissa. Tavallisimmin noin vuorokauden kuluttua viilin rakenne on sakeutunut sopivaksi.

Siirrä valmis viili jääkaappiin. Nauti kylmänä sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.