Tomaattihillo

Tomaattihillo maistuu esimerkiksi grillatun lihan tai makkaran kanssa tai hampurilaisten välissä. Laukkanen Kati

noin kilo täysin kypsiä luumutomaatteja

2 valkosipulin kynttä murskattuna

kynnen kokoinen pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna

1 pieni punasipuli silputtuna

oliiviöljyä

1,5 dl punaviinietikkaa

0,5 dl hunajaa

1 dl fariinisokeria

ripaus jauhettua neilikkaa

2 kanelitankoa

1 tähtianis

 

Poista tomaateista kuori kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori lähtee irti. Halkaise tomaatit ja poista siemenet.

Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää punasipulisilppu, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kuullota hetki ja lisää tomaattilohkot.

Lisää viinietikka, hunaja, fariinisokeri ja mausteet.

Hauduta hilloa reilu tunti miedolla lämmöllä.

Poista kanelitangot ja tähtianis.

Purkita ja säilytä kylmässä.

Hillo maistuu esimerkiksi grillatun lihan tai makkaran kanssa tai vaikka itsetehtyjen hampurilaisten välissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.