Kuivatut tomaatit

Jos tomaatteja on tarjolla paljon, kannattaa niitä kuivattaa. Laukkanen Kati

Tomaatteja

(Mausteita: oreganoa tai basilikaa, sormisuolaa, mustapippuria)

 

Levitä viipaloidut tomaatit tai puolitetut pienet tomaatit leivinpaperin päälle uunipellille tai ritilälle. Kuivaa niitä 125 asteessa useampi tunti, niin kauan kuin haluttu kuivuus on saavutettu. Aikaa voi mennä viisikin tuntia. Mitä kauemmin tomaattien antaa kuivaa, sen vahvemman maun niihin saa.

Jos haluat, ripottele tomaattien päälle yrttejä, kuten oreganoa tai basilikaa sekä hiukan sormisuolaa ja mustapippuria.

Säilytä kuivattuja tomaatteja lasipurkissa jääkaapissa tai pakastimessa.

 

Kuivatut tomaatit sopivat salaattiin, sellaisinaan naposteltaviksi, koristeeksi, keittoihin, patoihin, kastikkeisiin tai pizzaan. Kuivatun tomaatin maku on hyvin vahva ja intensiivinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut