Täytetyt tomaatit

Ruokaisimmat täytetyt tomaatit syntyvät suurista pihvitomaateista. Laukkanen Kati

4 annosta

 

4 pihvitomaattia tai 8 pienempää

1 pienehkö kesäkurpitsa

1 paprika

pieni munakoiso tai puoli isompaa

pari viipaletta päivän vanhaa hiivaleipää

oliiviöljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria

150 g mozzarellaa

100 g raastettua parmesaania

tuoreita yrttejä, esimerkiksi lehtipersiljaa, oreganoa, timjamia

 

Leikkaa tomaatista hattu pois ja koverra teelusikalla ja/tai pienellä veitsellä tomaatin sisus pois. Ole varovainen, ettei tomaattiin tule reikää. Kuivaa tomaatin sisus talouspaperilla.

Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi, samoin leipäviipaleet.

Kuumenna öljyä pannulla ja lisää pannulle ensin munakoiso- ja kesäkurpitsakuutiot. Kuullota niitä hetki ja lisää paprika- ja leipäkuutiot. Paista seosta muutama minuutti, mausta suolalla ja pippurilla.

Laita ainekset kulhoon ja lisää sekaan raastettu parmesaani, paloiksi leikattu mozzarella sekä reilusti tuoreita yrttejä silputtuna.

Täytä tomaatit täyteen ja laita hattu takaisin päälle.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes tomaatti alkaa näyttää kypsältä ja juusto on sulanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.