Mansikoita ja sokerikakkua

2 munaa

0,75 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

mansikoita

sokeria maun mukaan

yhden sitruunan mehu

kermavaahtoa

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Voitele ja jauhota rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Odota hetki ennen kuin kumoat kakun. Ilmava kakku voi helposti lätsähtää.

Leikkaa mansikat viipaleiksi tai lohkoiksi. Sekoita sokeri sitruunanmehuun kunnes se on kokonaan liuennut. Kaada liemi mansikkaviipaleiden päälle ja laita kylmään marinoitumaan tunniksi.

Leikkaa kakku jäähtyneenä siivuiksi. Asettele viipaleet vadille ja viereen mansikat. Kermavaahto voi olla eri astiassa. Jokainen voi koota aineksista oman mansikkakakun.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.