Kaura-pähkinä-mansikkatorttu

5 dl isoja kaurahiutaleita

1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta (voit myös jättää pähkinärouheen pois ja korvata sen desillä kaurahiutaleita)

1 dl rypsiöljyä

4 munaa

2,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 

3 l mansikoita

4 dl kermaa vaahdotettuna

 

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, pähkinärouhe ja öljy. Sekoita vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaahtoon kaurahiutaleseos ja lopuksi vehnäjauhoseos.

Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa kymmenen minuuttia.

Jäähdytä pohja ja leikkaa se kahteen osaan. Laita pohjapuoli tarjoiluvadille ja lisää pinnalle puolet kermavaahdosta ja mansikoita. Laita toinen puoli päälle ja lisää loput kermavaahdosta nokareina ja mansikat kokonaisina tai lohkottuina. Jätä osaan mansikoista koristeeksi kanta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.