Mansikka–halloumisalaatti

Erilaisia salaatteja (tammenlehvää, lollo rossoa, friseetä, viinisuolaheinää, rucolaa, lehtisalaattia, jääsalaattia tms.)

basilikan lehtiä

kesäpunasipulia varsineen

mansikoita

halloumia

 

oliiviöljyä

balsamiviinietikkaa

(suolaa)

mustapippuria

 

Huuhdo ja kuivaa salaatit. Asettele revityt salaatinlehdet salaattilautaselle. Leikkaa sipuli ohuen ohuiksi renkaiksi ja leikkaa myös varsia mukaan. Asettele ne salaatin päälle.

Leikkaa mansikat viipaleiksi tai lohkoiksi ja laita ne lautasille yhdessä kokonaisten basilikanlehtien kanssa.

Pirskottele annosten päälle oliiviöljyä, muutama pisara balsamicoa ja varovasti suolaa ja pippuria – halloumi on suolaista.

Grillaa halloumiviipaleet ja asettele ne salaattiannosten päälle.

 

Koristele salaatti yrtin kukilla, orvokinkukilla tai ruusun terälehdillä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.