Leipävanukas ja mansikoita

4–6 viipaletta ranskanleipää tai pullaa

voita

3 dl maitoa

3 dl kermaa

4 munaa

0,75 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

mansikoita, sokeria

 

Voitele leipäviipaleet. Leikkaa ne kahteen osaan. Lado ne voideltuun vuokaan limittäin. Sekoita maito, kerma ja munat, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kaada liemi viipaleiden päälle ja anna nesteen imeytyä tunnin verran.

Paista vanukasta 200 asteessa reilu puoli tuntia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Lohko mansikat ja ripottele niiden pinnalle sokeria. Tarjoa vanukas lämpimänä tai haaleana kylmien, mehustuneiden mansikoiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.