Haukea ja ilmakuivattua kinkkua

noin 600 g haukifileetä

noin 6 siivua ilmakuivattua kinkkua

1,5 dl silputtuja tuoreita yrttejä kuten persiljaa, minttua, timjamia, rakuunaa, ruohosipulia, salviaa

0,5 punaista chiliä

1 sitruunan raastettu kuori

0,5 sitruunan mehu

3 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Valmista ensin yrttisalsa sekoittamalla yrttisilpun sekaan silputtu chili, sitruunan kuoriraaste ja -mehu, oliiviöljy sekä suolat ja pippurit.

Levitä kinkkusiivut työlaudalle limittäin toistensa päälle.

Aseta haukifilee (tarvittaessa puolitettuna) pitkittäin kinkkusiivujen päälle.

Laita yrttisalsaa reilusti kalafileen päälle.

Kääräise kalafilee kinkkusiivujen sisään ja sido käärö kalastajalangalla.

Paista kääröä uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kinkku on kunnolla ruskistunut. Irrota narut ja leikkaa file siivuiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.