Juhlava ahvenkeitto

(noin neljälle)

 

3 kypsää, isoa tomaattia

1 sipuli

1 fenkoli

öljyä kuullottamiseen

noin litra kalalientä

0,5 tl eli yksi pakkaus sahramia

1 laakerinlehti

1 rkl tuoretta timjamia

noin 400–500 g ahvenfileitä

muutama jättikatkaravun pyrstö

(suolaa)

mustapippuria

korianteria tarjolle vietäessä

 

Poista tomaateista kuori ja siemenet eli kasta tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi, vedä kuori irti ja leikkaa pois siemenet. Kuutioi tomaatit.

Silppua sipuli. Poista fenkolista kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi.

Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppua.

Lisää fenkolisiivut ja kuullota niitä yhdessä sipulin kanssa.

Lisää tomaattikuutiot, kalaliemi, laakerinlehti, timjami ja sahrami.

Anna keiton kypsyä vajaa kymmenen minuuttia.

Lisää ahvenfileet ja katkaravut. Ne kypsyvät kiehuvassa liemessä lähes saman tien.

Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Lisää pinnalle tuoretta korianteria.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.