Kalamureke pinaatin kera

700 g kirjolohta ja haukea puhtaina fileinä

1 pieni sipuli

2 siivua vaaleaa leipää

2 dl kermaa

4 munaa

suolaa

valkopippuria

(tilliä)

100 g tuoretta babypinaattia

öljyä kuullottamiseen

 

Kuumenna öljyä pannulla ja lisää pinaatinlehdet. Kuullota kunnes ovat pehmenneet. Jäähdytä.

Jauha kalafileet yhdessä sipulisilpun kanssa monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Liota leipäviipaleita kermassa.

Sekoita jauhetun kalan sekaan liotettu leipä kermoineen. Lisää myös munat yksitellen sekoittaen.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla, ja jos haluat, tuoreella tillillä.

Ota kalamassasta erilleen kolmannes ja sekoita siihen pinaatti.

Laita murekevuokaan leivinpaperi, näin mureke on helppo poistaa vuoasta. Lisää vuoan pohjalle puolet perusmassasta.

Lisää seuraavaksi pinaatilla maustettu massa ja sen jälkeen loput perusmassasta.

Peitä vuoka leivinpaperilla. Laita vuoka vesihauteeseen.

Kypsennä mureketta vesihauteessa 200 asteessa noin tunti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.