Marenkihyve

(4 annosta)

 

3 valkuaista

9 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Ananassalaatti:

puolikas tuore ananas

2 rkl sokeria

tai 2 purkkia säilykeananasta (á 135 g)

Lisäksi: suklaakastiketta

 

Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Nostele marenkimassa kahdella lusikalla leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Kypsennä marenkeja 120 asteessa noin 1 tunti 20 minuuttia.

Paloittele tuore ananas pieniksi kuutioiksi. Mausta kuutiot sokerilla. Jos käytät säilykeananasta, lisäsokeria ei tarvita.

Tarjoa marengit lusikoimalla niiden päälle ananassalaattia ja suklaakastiketta. Myös kermavaahto sopii annoksen kaveriksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.