Manuaali vastaan automaatti: Kahtiajaon aika ei ole ohi!

Tylyä lukijapalautetta: Suomessa ei osata ajaa automaattivaihteilla.

Timo Nieminen

Autot ja liikenne -teeman perjantainen juttu vasemman jalan käyttämisestä automaattivaihteisella autolla ajettaessa synnytti yllättäviä reaktioita. Sähköpostiimme tuli asiallisia kommentteja ja jatkojutun aiheita, mutta myös todella suvaitsematonta palautetta.

"Automaattivaihteiset autot pitäisi Suomessa kieltää. Olemme sen verran äskettäin puusta laskeutunut kansakunta, ettei automaateilla osata ajaa oikein. Hyvin monilta kuskeilta voisi samalla ottaa ajokortin pois", viestitti eräs lukija.

Yleisimpänä ongelmana pidetään sitä, että monet automaattivaihteisella autolla ajavat pitävät vasenta jalkaa koko ajan jarrulla ja samalla hieman painavat poljinta. Niinpä jarruvalot palavat tiuhaan tai jopa lähes jatkuvasti, eikä takana ole mitään mahdollisuutta päätellä, milloin edessä ajava oikeasti jarruttaa. Tämä on kuulemma perua siitä, että samat ihmiset ovat manuaalivaihteisella ajaessaan jatkuvasti pitäneet jalkaa kytkimellä.

Keskisuomalaisen autotoimitus uskaltaa kuitenkin yhä olla sitä mieltä, etteivät liikenteen ongelmat johdu autojen vaihteistoista.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.