Mimosaparsaa

Murskattu keitetty kananmuna eli mimosa on hyvä pari parsalle. Kautto Jaana

(kahdelle)

 

yksi nippu vihreää tai valkoista parsaa

hiukan oliiviöljyä paistamiseen

2 munaa

kastike:

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa, valkoista balsamicoa tai sitruunamehua

1 tl dijonsinappia

suolaa, mustapippuria

 

1. Keitä munia yhdeksän minuuttia ja laita ne heti kylmään odottamaan.

2. Valmista parsat eli katkaise parsa siltä kohdalta, josta se helpoiten naksahtaa poikki. Kuori parsa kevyesti joko perunankuorimaveitsellä tai parsaveitsellä. Kuori parsa asetettuna leikkuulaudalle pitkälleen. Varo nuppuja. Aloita kuoriminen nuppujen alta ja suuntaa alaspäin.

3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset tasaiseksi. Tarkista maku.

4. Kypsennä parsat pannulla oliiviöljyssä. Anna niiden muhia öljyssä, mutta älä ruskista niitä. Kypsyminen tapahtuu samassa ajassa kuin vedessä kypsentäminen.

5. Kuori munat ja survo ne haarukalla muruiksi, mimosaksi.

6. Aseta kypsät parsat vadille, pirskottele niiden päälle kastiketta ja lisää pinnalle mimosaseos.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.