Parsakeitto

Parsakeitto sopii vaikka juhlavaksi alkuruuaksi. Mutila Tiina

400 g parsaa

6 dl vettä

1 pieni purjo tai

2 salottisipulia

2 rkl kasvis- tai kanafondia

1 rkl vehnäjauhoja

1 dl ruokakermaa

mustapippuria

tuoretta persiljaa, timjamia tai rakuunaa

 

1. Leikkaa parsan kuivasta päästä tyviosa pois ja kuori parsa kevyesti perunankuorimaveitsellä nupusta alaspäin. Aivan tuoretta, ohutta parsaa ei tarvitse kuoria.

2. Leikkaa osa nupuista erikseen koristelua varten. Paloittele loput parsat noin sentin pätkiksi. Kiehauta vesi, lisää kasvisfondi, parsapalat ja purjosiivut tai silputtu sipuli.

3. Keitä noin kymmenen minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

4. Sekoita vehnäjauhot kermaan ja lisää seos ohuena nauhana kiehuvaan keittoon. Sekoita huolella, keitä keittoa muutama minuutti.

5. Mausta mustapippurilla.

6. Kypsennä parsanuppuja pienessä vesimäärässä minuutti, pari ja siivilöi.

7. Koristele keittoannokset parsanupuilla ja tuoreilla yrteillä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.