Parsaa ja munaa pastalle

Kananmunan ja parsan aromit sopivat hyvin yhteen. Kautto Jaana

(kolmelle tai neljälle)

 

4 munaa

kaksi nippua vihreää parsaa

oliiviöljyä paistamiseen

2 valkosipulin kynttä

2 dl ruokakermaa

400 g perhospastaa

1 dl parmesaania

lehtipersiljaa tai kirveliä

 

1. Keitä munia viisi minuuttia ja laita ne heti kylmään veteen odottamaan.

2. Keitä pastat al dente -kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti, kaada siivilään ja laita kulhoon yhdessä öljylorauksen kanssa odottamaan. Öljy pitää pastan irtonaisena.

3. Valmista parsat eli katkaise parsa siltä kohdalta, josta se helpoiten naksahtaa poikki. Kuori parsa kevyesti joko perunankuorimaveitsellä tai parsaveitsellä. Kuori parsa asetettuna leikkuulaudalle pitkälleen. Varo nuppuja. Aloita kuoriminen nuppujen alta ja suuntaa alaspäin.

4. Kuumenna pannulla öljyä ja paista siinä parsoja muutaman minuutin ajan. Kääntele koko ajan, etteivät ne ruskistu.

5. Lisää pannulle parsan sekaan puristetut valkosipulinkynnet ja kuullota hetki.

6. Lisää ruokakermaa. Anna parsojen ja valkosipulin muhia vielä hetki kermassa.

7. Kumoa tarjoiluvadille ensin pastat, sitten parsat kastikkeineen.

8. Kuori ja lohko munat vadille parsan ja pastan päälle. Koristele yrteillä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.