Parsamunakas

Parsamunakas on hyvä tarjottava vaikka brunssilla. Jaana Kautto

(kahdelle tai kolmelle)

noin 300 g vihreää parsaa

4 munaa

1 dl parmesaaniraastetta

suolaa, mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

1. Valmista parsat eli katkaise parsa siltä kohdalta, josta se helpoiten naksahtaa poikki. Kuori parsa kevyesti joko perunankuorimaveitsellä tai parsaveitsellä. Kuori parsa asetettuna leikkuulaudalle pitkälleen. Varo nuppuja. Aloita kuoriminen nuppujen alta ja suuntaa alaspäin.

2. Kypsennä parsoja kiehuvassa vedessä noin kolme minuuttia.

3. Kumoa parsat siivilään ja laita ne heti kylmään veteen, jotta väri pysyy kirkkaana. Leikkaa parsat paloiksi.

4. Sekoita kulhossa munat, suola, pippuri, juustoraaste ja parsapalat.

5. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kumoa munakasmassa pannulle.

6. Kypsennä hyvin miedolla lämmöllä, kunnes munakas on kokonaan hyytynyt.

7. Tarjoa raikkaan salaatin ja leivän kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.