Broileri-papupata

Syyskesän kasvikset, pienet perunat, pekoni ja broileri saavat höysteekseen valkoviiniä, joka tuo pataan juhlavuutta. Heikki Pölönen

Neljälle

 

2 sipulia lohkoina

muutama valkosipulin kynsi murskattuna

voita kuullottamiseen

2 rkl vehnäjauhoja

3–4 lehtisellerin vartta lohkoina

3 broilerin rintafileetä

noin 150 g pekonia

muutama pikkuperuna

1,5 dl valkoviiniä

noin 7 dl kanalientä

suolaa, pippuria

150 g vihreitä papuja

100 g herneitä

tuoretta timjamia pinnalle

 

Leikkaa pekoni palasiksi ja ruskista se rapean ruskeaksi. Ruskista myös leikatut broilerin fileepalat. Siirrä lihat pataan odottamaan ja puhdista paistinpannu pekoninrasvasta.

Lisää pannulle voita ja kuullota siinä sipuleita ja lisää sekaan vehnäjauho. Anna jauhojen hiukan ruskistua. Kumoa seos pataan lihojen sekaan.

Lisää joukkoon lehtisellerin palaset, kuoritut pikkuperunat, valkoviini ja kanaliemi. Mausta pippurilla ja suolalla tarvittaessa. Pekoni ja kanaliemi saattavat riittää suolan tarpeeseen.

Anna ruoan kypsyä noin kymmenen minuuttia.

Leikkaa pavuista pois kanta ja pää. Lisää kokonaiset pavut ja herneet pataan ja kypsennä vielä muutama minuutti.

Tarkista maku ja ripottele pinnalle vielä tuoretta timjamia.

Tarjoa maalaisleivän kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.