Rosvo-Rooma pyysi anteeksi hintojaan

Roomassakin kannattaa muistaa, että ravintolan vaatimaton julkisivu merkitsee usein hyvää hinta-laatu -suhdetta. Ja ettei hintaa kysymättä tai menusta katsomatta kannata kaupungin keskustassa tilata mitään.

Timo Nieminen

Rooman viranomaiset ovat vihdoin pahoitelleet ravintoloiden ja kahviloiden jättilaskuja, joihin on Italian pääkaupungissa viime vuosina törmännyt moni suomalainenkin.

Tuorein kohu alkoi maanantaina Corriere della Sera -lehdessä julkaistusta jutusta, jossa brittituristit esittelivät 16 euroa maksaneita jäätelöannoksiaan. Britit olivat tilanneet jäätelönsä roomalaisessa kahvilassa hintoja etukäteen kysymättä tai tarkastamatta, joten he maksoivat kiukkua puhkuen laskunsa.

Juuri ennen brittien jäätelökohua oli italaislehdessä kerrottu muutamien aasialaispariskuntien Roomassa saamista illallislaskuista, jotka olivat noin 700 euroa. Italialaislehtien mukaan kyseisten illallisten käypä arvo oli korkeintaan 200 euroa.

–Rooman kaupungille nämä tapaukset ovat skandaaleja ja pyydämme niitä anteeksi. Ne vahingoittavat kaupungin matkailumainetta enemmän kuin ravintoloitsijat itse ymmärtävätkään, todettiin Rooman matkailutoimiston viestissä.

Rooman kaupunginjohtaja myös vihjasi, että kaupungilla on oikeus ja keinot sulkea ylilaskutukseen sortuvat ravintolat ja kahvilat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.