Tämä on Euroopan noloin lentokenttä

Castellón käyttämätön lentokenttä on myytävänä. Hintapyyntö on 87 miljoonaa euroa. Reportajes Aereos Camps S.L.U.

Timo Nieminen

Espanjalainen Castellón lentokenttä vietti tällä viikolla 2-vuotisjuhliaan. Valencian itsehallintoaluetta palvelemaan suunniteltu lentokenttä avattiin virallisesti maaliskuun lopulla vuonna 2011.

Harmi vaan, että lentokenttää ei ole vielä käyttänyt yksikään kaupallinen lentokone. Kentällä on tehty ainoastaan testilentoja.

Uutisissa Castellón sen sijaan on päivittäin. Sekä lentokentälle toimintaa kaavailleet yritykset että rakennustöihin osallistuneet firmat ovat haastaneet aluehallinnon oikeuteen sopimusrikkomuksista ja maksamattomista laskuista.

Lentokentän rakennuskustannuksia ei tunnu kukaan Espanjassa tietävän, mutta ainakin 200 miljoonaa euroa on hankkeeseen upotettu.

Turhuuksien turhuutta vartioi alueen maaherraa Carlos Fabraa esittävä 25-metrinen pronssipatsas, joka tuo aidosti mieleen Pohjois-Korean.

Lentokentällä on monia ongelmia. Lentoyhtiöiden mukaan se on huonosti suunniteltu ja isoille matkustajakoneille jopa turvaton. Lisäksi lähistöllä toimivat Valencian ja Alicanten lentokentät, jotka eivät edes ole ruuhkaisia.

Mutta eiköhän ihailla rauhassa valokuvia Castellón lentokentältä. Sen verran EU-tukea hankkeeseen on virrannut, että sitä voi pitää meidän EU-kansalaisten ihan yhteisenä ylpeydenaiheena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.