Vanhanajan lihakeitto

keitinliemeen:

noin 1,5 kg luullista naudanlihaa

noin 1,5 l vettä

suolaa

reilu ruokalusikallinen kokonaisia maustepippureita

2 laakerinlehteä

(pari oksaa lipstikkaa)

1 iso sipuli kokonaisena kuorittuna

muutama kuorittu porkkana kokonaisena

pala juuriselleriä

keittoon:

keitinliemi

4 porkkanaa

reilu pala juuriselleriä

1-2 palsternakkaa

pala lanttua

1 purjo

3 sipulia

4 perunaa

öljyä kuullottamiseen

pilkotut lihat

persiljaa

(tuoretta timjamia)

Pyyhi luinen liha talouspaperilla. Laita se kattilaan veteen ja kuumenna kiehuvaksi.

Poista tarkkaan kaikki pinnalle muodostuva vaahto. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää lientä maustamaan kokonaiset porkkanat, sipuli, sellerinpala ja mausteet. Keitä keitosta noin kolme-neljä tuntia hiljaisella tulella.

Kun liha on kypsä, nosta se pois kattilasta. Siivilöi liemi. Anna lihan ja liemen jäähtyä. Kun liemi on jäähtynyt, kuori pinnalle hyytynyt rasva pois. Näin saat turhan rasvan pois.

Pilko juurekset pieniksi kuutioiksi, silppua sipulit ja purjo ja puolita perunat. Freesaa juureksia hetki öljyssä.

Laita liemeen kypsymään muut kasvikset, paitsi perunat. Kun juurekset ovat puolikypsät, lisää perunan puolikkaat. Keitä kypsiksi ja lisää kuutioiksi leikattu liha. Kuumenna keitto. Lisää pinnalle runsaasti silputtua persiljaa ja halutessasi tuoretta timjamia.

Vinkki: Jos aiot pakastaa keittoa, pakasta se ilman perunoita. Lisää perunat vasta sitten, kun tarjoat keittoa. Pakastettu peruna ei ole edustavimmillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.