Turha auto Ruotsista. Mutta hauskasti turha!

Koenigsegg Hundra on ainoa lajissaan. Se on nimensä mukaisesti sadas auto, jonka pieni ruotsalaistehdas on tehnyt. Teppo Komulainen

Teppo Komulainen

Tämän auton kiihtyvyyslukema on 14,53 sekuntia, mutta siinä ajassa ei kiiruhdeta sadan vaan 300 kilometrin tuntinopeuteen.

Onpa sekin kirjattu Guinnessin ennätystilastoihin, että Koenigsegg Agera R jylisee nollasta kolmeensataan ja vielä takaisin pysähdyksiin 21,19 sekunnissa. Huippunopeus on noin 440 kilometriä tunnissa.

Ruotsalainen superautomerkki ei hoppuile autonvalmistuksessa, sillä pajalta on tullut kymmenen vuoden aikana vasta sata autoa. Sen kunniaksi syntyi Geneven autonäyttelyssä esillä oleva uniikki kappale Koenigsegg Hundra, joka tarkkaan ottaen on muunnelma Agera S:stä.

Niin Agera R:ssä kuin S:ssä on viisilitrainen tuplaturbo-V8-moottori. Vaihteisto on seitsenportainen kaksoiskytkinlaatikko.

R:ssä päästään 1140 hevosvoiman maksimitehoon, S:ssä vain 1030 hevosvoimaan. Myös vääntöhuippu on julma: R:ssä peräti 1200 newtonmetriä, S:ssä 1100.

Agera S:n virallinen kulutuslukema on 14,7 litraa sadalla. Hiilidioksidia väitetään pöllähtävän 310 grammaa kilometrillä.

Autonvalmistajan edustajat huvittivat Genevessä kuulijoita vakuuttamalla, että Agera R on myös kätevä arkiauto, koska siinä on 120 litran tavaratila. Joopa joo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.