Vuoden auto -voittaja oli ylivoimainen

Volkswagen Golf on Vuoden auto. Timo Nieminen

Laura Glad

Tänä vuonna Vuoden Auto -äänestyksen toiselle kierrokselle nousi kahdeksan vahvaa uutuutta, jotka edustivat perinteistä autotekniikkaa.

Niistä voiton vei lopulta Volkswagen Golf. Sen äänisaalis oli yli kaksinkertainen toiseksi parhaaksi äänestettyyn Subaru BRZ/Toyota GT86:een ja kolmanneksi yltäneeseen Volvo V40:een verrattuna.   Tuomaristossa Suomea edusti Tekniikan Maailman päätoimittaja Velimatti Honkanen, joka äänesti enemmistön tapaan voittajaksi Volkswagen Golfia.

– Volkswagenin voitto ei sinällään yllätä, mutta sen ylivoimaisuus hämmästytti. Volkswagen on vienyt Golfissa tylsyyden kohti täydellisyyttä. Auto ei herätä suuria tunteita, mutta siitä on vaikea löytää mitään moitittavaa, Honkanen kommentoi.

Volkswagen oli ylivoimainen niin kokonaispisteissä kuin yksittäisten tuomareiden tuloksia tarkastellessa, sillä se keräsi 45 ykkössijaa 58:sta mahdollisesta. Subaru BRZ/Toyota GT86 oli ykkönen kuuden tuomarin äänestyslipukkeessa. Ford B-Max, Peugeot 208 ja Renault Clio saivat kaksi voittoa ja Volvo V40 yhden.

Vuoden Auto -ehdokkaaksi pääsevät uudet automallit, jotka ovat myynnissä vähintään viidessä Euroopan maassa äänestyksen alkaessa ja mallin myynnin arvioidaan ylittävän 5 000 kappaletta vuodessa.

Car of The Year 2013 toiselle kierrokselle pääsivät: 1. Volkswagen Golf 414 2. Subaru BRZ/Toyota GT86 202 3. Volvo V40 189 4. Ford B-Max 148 5. Mercedes-Benz A-sarja 138 6. Renault Clio 128 7. Peugeot 208 120 8. Hyundai i30 111

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut