Lumi vangitsi huipputanssijat Venetsian lentokentälle

Tästä syystä Venetsia on kesäkaupunki. Sää tuo talvella yllätyksen toisensa jälkeen. VINCENZO PINTO

Timo Nieminen

Matkailun asiantuntijat suosittelevat, että Venetsiassa kannattaisi käydä tammi- ja helmikuussa, kun siellä ei ole ruuhkia. Jyväskyläläiset huipputanssijat Merje Styf ja Sami Vainionpää tietävät nyt, miksi idea ei ole kaikkein paras.

Viikonloppuna tanssikisoihin Bassano del Grappassa lähellä Venetsiaa osallistuneet Styf ja Vainionpää roikkuivat keskiviikkoaamuna yhä Venetsian lentokentällä, josta heidän piti lähteä maanantaina. Ensin kentän sulki lumisade, sitten viranomaisten mukaan ongelmaksi nousivat lumen sulaminen ja vesisateet.

–Lentokentällä tiedotus oli kelvotonta. Ihmiset vain odottelivat tietämättöminä ja yrittivät parhaalla mahdollisella tavalla löytää uusia lentoja. Meitä tietysti harmittaa sekin, että ensi viikonlopun SM-kisoihin valmistautuvat juniorit odottavat Jyväskylässä valmentajiaan, Vainionpää sanoi.

Styfille ja Vainionpäälle luvattiin keskiviikkona uusi lento ainakin kohti Amsterdamia.

Junioreiden latinalaistanssien MM-kisoihin viikonloppuna osallistuneet jyväskyläläiset Hilma Heinonen, Leeni Nieminen, Antti Kapanen ja Vilkku Hiltunen sen sijaan ehtivät koneeseensa maanantaiaamuna lumimyrskyn alkaessa ja saapuivat kotimaahan aikataulussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.