Tässä autossa kuskin olo on kuin ensisuudelman jälkeen – katso video

Kuvan Fordia on valmistettu vuosina 1910 ja 1911 kaikkiaan 7845 kappaletta.

Harri Blomqvist

Ajaminen yli 100-vuotiaalla autolla on vähän sama kuin nuoren miehen seikkailu seksin maailmassa. Periaatteessa kaikki on tuttua, mutta Ford vaatii omat niksit käynnistyäkseen. Lisäksi jännittää, koska pääsee tekemään jotain ainutkertaista.

Virta päälle, sytytysennakkovipu ylös ja vähän kaasua. Siirtyminen auton eteen, vapauta kampi ja veivaa tyhjät pois. Riuska kääntö ja nelisylinterinen sivuventtiilikone aloittaa vakaan puksutuksen. Takaisin ohjauspyörän ääreen, ennakkovipua vähän alaspäin, kunnes kone käy kauniisti. Vapauta käsijarru ja käännä ratin oikealla puolella olevaa kaasuvipua alaspäin. Autossa on kolme poljinta, painettaessa vasemmanpuolimmainen poljin pohjaan kytkeytyy ykkönen päälle. Auto lähtee liikkeelle ja ensikertalaisen kuskin olo on kuin ensisuudelman jälkeen, jännittää – mutta tätä haluaa lisää.

Koeajettu auto on vuoden 1911 ford T- Model Runabout. 2,9 litran kone, 22 hevosvoimaa ja 2- vaihteinen planeettavaihteisto. Autoa on valmistettu vuosina 1910 ja 1911 kaikkiaan 7845 kappaletta. Testattu auto on mukana Talviajoissa ensi lauantaina 9.2. Lähtö Jyväskylän Killeriltä kello 10. Katso koeajovideo yllä olevasta ruudusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut