Team Ahman Saab 95 starttasi Operaatio Lumihiutaleeseen

Operaatio Lumihiutaleen yhteislähtöön saapui muun muassa Heikki Hellsten legendaarisella Team Ahman Saabilla. Risto Aalto

Eriikka Hienola

Autoliiton Operaatio Lumihiutale starttasi tänään perjantaina tien päälle Jyväskylässä. Yhteislähdössä Keljon ABC:ltä nähtiinkin vanha kunnon tiepalvelijoiden tuttu: Team Ahman Saab 95!

Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Taneli Mäkelän Team Ahma -tv-sarjasta tuttu Saab on tätä nykyä Pro-Carservice Oy:n maskotti. Jyväskyläläiselle firmalle auto päätyi nettihuutokaupan kautta – auton heille myi tv-sarjan Hjördis-täti eli Jope Ruonansuu.

Mutta jottei yksi Saab varasta koko show'ta, Keljon ABC:ltä liikenteeseen lähti toista kymmentä vapaaehtoisen tiepalvelun miestä. Operaatio Lumihiutale päivystää joulunajan liikenteessä ja auttaa pulaan jääneitä autoilijoita.

Tehostetun tiepalvelun tarkoitus on varmistaa, että autoilijat saavat tarvittaessa nopeasti apua. Operaatio Lumihiutale on järjestetty vuodesta 1969 lähtien.

Tähän operaatioon peilaten Team Ahman Saab toteuttaa sille vihittyä tarkoitustaan. Pro-Carservice Oy:n Mika Seijari nimittäin kertoo, että kaupoista sovittiin Jope Ruonansuun kanssa tietyin reunaehdoin.

– Ruonansuun kanssa oli puhetta, että meidän tarkoituksena on tuoda autoa esille ja pitää se arvoisessaan käytössä, Seijari sanoo.

Turvallista matkaa, kuten Team Ahma toteaisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.