Kantarellirisotto

Kantarellien aromikas maku sopii hyvin risottoon. Juha Poutanen

Neljä annosta

 

2,5 dl risottoriisiä

2 sipulia hienonnettuna

2–3 dl kantarelleja

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

(2 dl valkoviiniä)

reilu litra kuumaa kasvis- tai kanalientä

2 dl raastettua parmesaanijuustoa

50 g voita

mustapippuria

parmesaania lastuina koristeluun

 

Paahda sienet kuumalla pannulla öljytilkan kera, kunnes neste on haihtunut. Ota pois.

Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä.

Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista niin, että riisi muuttuu läpikuultavaksi.

Jos haluat käyttää valkoviiniä, lisää se ensimmäisenä nesteenä joukkoon. Kuuma pannu saa alkoholin haihtumaan nopeasti.

Lisää hyvää lientä pienissä erissä sekoittaen niin, että edellinen erä ehtii lähes imeytä ennen uuden lisäämistä. Sekoita useasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä.

Kun riisi on kypsää, lisää kantarellit, voi ja parmesaaniraaste. Rouhaise mustapippuria.

Sekoita hyvin. Valmiin risoton pitää olla liisterimäistä ja kosteaa.

Tarjoile parmesaanilastujen kanssa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.