Mersun A-sarjaa aletaan valmistaa Suomessa

Timo Nieminen

Mercedes-Benzin uutta A-sarjan autoa aletaan valmistaa myös Suomessa. Valmet Automotive ja Daimler AG kertovat, että Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan A-sarjalaista tyydyttääksen auton odotettavissa olevan suuren kysynnän.

Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa suunnitellaan valmistettavaksi yli 100 000 A-sarjan autoa vuodesta 2013 vuoteen 2016.

Daimler valmistaa valmistaa samaan aikaan uutta A-sarjaa omassa tuotantolaitoksessaan. Auton valmistus on alkanut Saksassa tässä kuussa, ja auto tulee markkinoille syyskuussa 2012. Daimlerin mukaan autosta on jo 40 000 tilausta.

–Uudet kompaktiluokan automme ovat niin suosittuja, että niiden valmistus vaatii koko Rastattin ja Kecskemétin tehtaidemme kapasiteetin. Sen vuoksi olemme valinneet kokeneen tuotantospesialistin Valmet Automotiven tuomaan meille lisää A-sarjan valmistuskapasiteettia vuodesta 2013 alkaen, sanoo Wolfgang Bernhard, joka vastaa Daimlerin johdossa Mercedes-Benz -henkilö- ja pakettiautojen valmistuksesta ja hankintatoimesta.

–Olemme innostuneita päästessämme valmistamaan autoja maailman arvostetuimpiin kuuluvalle automerkille, sanoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.