"Ei hitossa, vielä 120 kilometriä?!"

Lentoyhtiön verkkosivuilla tämä on Oslo-Ryggen lentokenttä. Mutta Osloon on matkaa noin 120 kilometriä, bussilla lähes kaksi tuntia. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Suomalaiset ovat oppineet poimimaan halpalennoista hauskoja jatkoyhteyksiä. Jos Suomesta ei ole jonnekin suoraa lentoyhteyttä, halpalentoyhtiöiden reittikarttoja perkaamalla löytyy yleensä väylä yhden välilaskun avulla.

Lontoon kautta on moni lomailija retkeillyt Korfun lomasaarelle tai Irlannin etelärannikolle Corkiin. Muillekin Kreikan lomasaarille, kuten Kefaloniaan ja Kosille, lennähtää Suomesta helposti yhden pysähdyksen taktiikalla.

Bremenin tai Frankfurt-Hahnin kautta päätyy vaikkapa Algarven Faroon, kun moni kotimaan matkanjärjestäjä on jostakin syystä supistanut tarjontaansa eteläiseen Portugaliin. Samoin Baleaarien saarille (Ibiza, Mallorca, Menorca) löytyy helposti reitti halpalennoilla.

Mutta halpalentoyhtiöiden käyttämistä lentokentistä kannattaa ottaa etukäteen selvää, etenkin jos yöpyy välilaskun yhteydessä. Pariisista varattu hotelli on pitkän retken päässä, mikäli lentää Paris-Vatry-Disneyland -lentokentälle, josta on noin 130 kilometriä Pariisiin.

Halpalentoyhtiö Ryanairin häpeilemättömästi Länsi-Münchenin lentokentäksi kutsuma Memmingen sijaitsee 108 kilometrin päässä Münchenistä.

Oma lukunsa ovat Oslo-Torpin ja Oslo-Ryggen lentokentät. Molemmista on noin 120 kilometriä pitkä, hidas bussimatkan Oslon keskustaan. Sama taival on Frankfurt-Hahnin lentokentältä finanssikaupunki Frankfurtiin.

Ryanair vie Turusta espanjalaiselle Barcelona-Gironan kentälle. Sieltä on vielä 105 kilometrin retki Barcelonan keskustaan.

Ennen pirssiin hyppäämistä kannattaa siis ainakin ensin kysäistä, mitä taksimatka lentokentältä keskustaan kustantaa. Muuten voi iskeä suru lompakkoon.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.