Kaiken takana on nainen. Myös Cadillacin.

Christine Parkin kynänjälki näkyy uusissa Cadillaceissa. General Motors

Timo Nieminen

Kansainvälisten autonäyttelyiden koomisimpia hahmoja ovat autojen vieressä keikistelevät neidot. Joku on joskus kivikaudella keksinyt, että uutuusautoja ei voi esitellä vilauttamatta samalla paljasta pintaa, eikä harhauskosta ole luovuttu.

Niinpä kukaan ei ihmettele, kun Christine Park, 28, liikuskelee automessuilla uuden Cadillac XTS:n lähistöllä. Mutta tämä nainen on korkeamman profiilin autotietäjä: Park on yksi XTS:n pääsuunnittelijoista.

Kaikki autosuunnittelijat eivät siis olekaan miehiä, jotka ovat piirrelleet autoja päiväkotivuosistaan asti ja päässeet sitten unelmatyöhönsä.

– Minä halusin ensin suunnitella vaatteita. Kun yritin toteuttaa ensimmäistä suunnittelmaani paitaa ompelukoneella, siitä ei tullut kertakaikkiaan mitään. Luovuin siitä puuhasta, sanoo Park.

Sitten hän päätyi opiskelemaan teollista muotoilua ja työharjoitteluun General Motorsille. Mutta ensimmäiset autopiirroksensakin hän signeerasi etunimellä Chris, jotta kädenjälkeä ei tunnistettaisi naisen tekemäksi ja tyrmättäisi miehisessä automaailmassa suoralta kädeltä.

XTS on Cadillacin tuleva lippulaiva. Se on 3,6-litraisella V6-moottorilla varustettu ja reilusti yli 5 metriä pitkä auto. Sen on tarkoitus kilpailla muun muassa saksalaisvalmistajien luksusmallien kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut