Tässä se nyt on. Maailman kaunein auto.

Toyota GT2000 on kaunis kuin huippumallin korkokenkä. Nieminen Timo

Timo Nieminen

Keskisuomalaisen verkkosivuilla keskusteltiin viime vuoden loppupuolella pariinkin kertaan siitä, mikä on maailman kaikkien aikojen rumin auto. Kisan voitti AMC Gremlin.

Jostakin syystä se keskustelu alkoi poikia ehdotuksia maailman kauneimmaksi autoksi. Ihan uskottavin perusteluin ehdoteltiin kauneimmaksi Kupla-Volkkaria, Ferrari 250 GTO:ta, Lamborghini Miuraa, Audi R8 Spyderiä, Koenigsegg Ageraa, Hyundai Elantraa, Maserati Quattroportea ja useita muita automalleja.

Niinpä Autot ja liikenne -teeman miniraati päätti ratkaista autojen missikisan lopullisesti, eikä tästä päätöksestä edes voi valittaa. Valitsimme kaikkien aikojen kauneimmaksi autoksi Toyota 2000GT:n. Ja kun valintamme hyväksyi Keski-Suomen tunnetuin automuotoilija Jarno Lehtinen, tittelin kohtalo on sillä sinetöity. Lehtisen puoltoääni 2000GT:lle hyväksyttiin, koska hän ei enää ole Toyotan palveluksessa.

Toyota 2000GT ei aikoinaan ollut myyntimenestys. Vuonna 1965 esiteltyä mallia askarreltiin lopulta vain 351 kappaletta. Vaikka 2000GT jäi eurooppalaisten urheiluautojen jalkoihin, sitä arvostetaan yhä ainakin Toyota Motor Corporationissa. Juuri Suomessa myyntiin tulleen Toyota GT86 -urheiluauton suunnittelussa on poimittu ideoita 2000GT:stä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut