New York: Älä tuhlaa aikaa näihin nähtävyyksiin

Keskuspuiston hevosajelut ovat rahastusta. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Iso Omena. Gotham City. Kaupunki joka ei koskaan nuku. Maailman pääkaupunki. Rakkaalla kaupungilla on monta nimeä.

Mutta New Yorkissakin turistin kannattaa valita, missä aikansa kuluttaa. Osa nähtävyyksistä on pelkkää liirumlaarua. Tässä Keskisuomalaisen lista New Yorkin viidestä turhimmasta turistikoukusta.

1) Times Square: Onhan mainosvalojen loiste nähtävä, mutta sitten äkkiä pois. Ravintolat ja muut palvelut järjettömän ylihinnoiteltuja.

2) Keskuspuiston hevosajelut: Kuskit pyytävät näennäisromanttisesta, noin 20 minuutin kierroksesta joskus jopa 100 dollaria eli 77 euroa. Kierroksen anti on laiha, lystikkäästä keskuspuistosta saa enemmän irti kävellen.

3) Staten Islandin lautta: Kyllä, se on ilmainen. Lautta sahaa Manhattanin saaren eteläkärjen ja St. Georgen kaupunginosan välillä. Mutta suuri käyttäjämäärä (noin 75·000 päivässä) pitää huolen siitä, että aina on tungos ja 25 minuutin lauttamatkalla näkee vähän.

4) Madame Tussaudin vahakabinetti: Julkkiksia vahahahmoina. Riekkumarallaa kuinka typerää. New Yorkissa vahakabinetin sisäänpääsy maksaa aikuiselta 36 dollaria eli 28 euroa.

5) Helikopterikierrokset: Kallis tapa nähdä New York ilmasta. Näköalatasanteilta näkee yhtä hyvin tai jopa paremmin, eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.