Sitruunapasta
(4 annosta)
400 g nauhapastaa
1 sitruuna
2 dl kermaa
1–2 dl raastettua parmesaania
3 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria
Sulata voi ja öljy kastikekasarissa tai pienessä kattilassa.Raasta sekaan puolen sitruunan kuori ja purista perään pieni loraus sitruunan mehua. Anna sihistä hetken keskilämmöllä.
Lisää kerma sekä ripaus suolaa ja sokeria. Anna kastikkeen muhia pienellä lämmöllä pastan keittämisen ajan. Jätä pasta sopivan napakaksi ja valuta.
Lisää kastikkeeseen yksi desilitra parmesaaniraastetta ja anna tekeytyä vielä hetki.
Tarkista maku ja lisää sitruunaa tarvittaessa. Jos kastike on liian kipakka, lisää hieman sokeria tai parmesaaniraastetta. Sekoita kastike pastaan ja ripottele päälle parmesaania.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.