Bostonsämpylät

5 dl vettä tai maitoa

1,5 rkl suolaa

1 tl hunajaa

50 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa

vajaa kilo jauhoja esimerkiksi yhdistettyä vehnäjauhoa, hiivaleipäjauhoja ja ruisjauhoja tai grahamjauhoja ja jotain hiutaleita

2 dl leseitä

(pähkinöitä)

1 dl oliiviöljyä

 

väliin:

oliiviöljyä

noin 1dl kuivattua tattimurua tai muuta kuivattua sientä

muutama aurinkokuivattu tomaatti pikkupaloina

rosmariininlehtiä

pinnalle:

öljyä

rosmariininlehtiä

suolarakeita

 

Sekoita lämpimään nesteeseen hiiva, suola ja hunaja. Lisää jauhoja, leseitä, hiutaleita ja alusta hyvin, jotta saat pehmeän taikinan. Anna taikinan kohota pari tuntia peitettynä.

Leivo taikina levyksi korvapuustien tapaan. Voitele levyä oliiviöljyllä ja ripottele täytteet. Kääräise rullalle ja leikkaa paloiksi.

Voitele vuoka tai rautapannu öljyllä ja asettele palat kiinni toisiinsa pannulle. Anna kohota hyvin.

Voitele bostonsämpylät öljyllä ja ripottele pinnalle suolarakeita.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.