Kahden suklaan suupalat

(10–12 palaa)

 

Pohja:

200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 prosenttia)

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

3 keltuaista

0,75 dl vehnäjauhoja

3 rkl konjakkia

 

Kuorrutus:

200 g valkoista suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

 

Valmista ensin pohja. Sulata paloiteltu suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Lisää sokeri ja konjakki. Jäähdytä seos.

Lisää munat ja keltuaiset seosta voimakkaasti sekoittaen ja lopuksi jauhot siivilän läpi.

Kumoa taikina voideltuun pienehköön suorakulmaiseen (30 x 19 cm) vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Jäähdytä vuoassa. Nosta peitettynä viileään vähintään 30 minuutiksi.

Valmista sillä aikaa kuorrutus. Sulata valkosuklaa hellästi vesihauteessa.

Notkista tuorejuusto kulhossa ja mausta se sitruunamehulla. Lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa koko ajan sekoittaen.

Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele marjoilla tai esimerkiksi hedelmäsosenokareella tai hedelmäsiivulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.