Maa-artisokkakeitto ja vihannes-vinegrette

1 kg maa-artisokkaa

2–3 sipulia

4 perunaa

2 pientä valkosipulinkynttä

1 l kasvislientä

3 dl kuivaa valkoviiniä

suolaa, mustapippuria

ripaus muskottia

2 dl kermaa

25 g voita

 

Kuori maa-artisokat, perunat, sipulit ja valkosipulit. Keitä ne pehmeiksi kasvisliemessä.

Soseuta sauvasekoittimella kypsät kasvikset. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskotilla.

Lisää voi ja kerma. Jatka sekoittamista niin pitkään, että keitto on kermaista ja kuohkeaa.

Tarjoile keiton pinnalla vihannes-vinegretteä.

 

Vihannes-vinegrette

 

5 cm:n pala porkkanaa

neljäsosa punaista paprikaa

pieni varsisellerin varsi

2 tl pilkottua punasipulia

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl pähkinäöljyä

2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria

 

Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa ne nuppineulanpään kokoisiksi kuutioiksi.

Yhdistä öljyjen ja etikan kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Anna maustua jääkaapissa reilu tunti.

Tarjoa maa-artisokkakeiton kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.