Manteli-päärynäkakku

250 g voita

2,5 dl sokeria

4 munaa

1 dl mantelijauhetta

3 dl vehnäjauhoja

muutama tippa manteliesanssia tai karvasmantelia tai 2 rkl mantelilikööriä

1 ison sitruunan mehu ja kuori raastettuna

4 päärynää kuorittuina ja lohkoina

(ohut siivu halvaa)

 

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää munat yksitellen.

Lisää mantelijauhe ja vehnäjauhot. Lisää myös manteliesanssi sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.

Kumoa taikina vuokaan ja asettele päärynälohkot kakun pinnalle. Jos haluat lisätä halvaa, murustele se päärynöiden alle.

Paista 180 asteessa tunnin ajan. Loppuvaiheessa voit peittää pinnan leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.