Suklaarisotto

6 dl maitoa

2 rkl sokeria

2 rkl voita

125 gr risottoriisiä (arborio tai carnaroli)

pieni kourallinen paahdettuja ja murskattuja hasselpähkinöitä

pieni kourallinen rusinoita

yhden sitruunan mehu tai (tilkka konjakkia)

noin 100 g tummaa suklaata raastettuna

 

Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja sulata siihen sokeri.

Sulata voi kattilassa ja lisää riisi. Kääntele kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi.

Lisää kuumaa maitoa kauhallinen kerrallaan ja sekoita koko ajan. Anna maidon imeytyä kokonaan ennen kuin lisäät uuden kauhallisen. Kun kaikki maito on lisätty, riisin pitäisi olla al dente eli purtava.

Lisää pähkinät ja rusinat ja mausta sitruunamehulla tai konjakkitilkalla.

Tarjolle vietäessä raasta mukaan tummaa suklaata, ja sekoita vain sen verran, että saat kauniin marmorisen ulkonäön.

Italialaiset tarjoavat suklaarisoton perinteisesti pienestä kahvikupista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.