Lampaan marinointi

Kun haluaa marinoidaan lampaanlihan, se kannattaa laittaa marinadiin paistoa edeltävänä päivänä. Poista lihan pinnalta kovaa rasvaa, jotta marinadi pääsee vaikuttamaan.

Ota paisti huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen uuniin laittoa.

Sitruunamarinadi

sitruunamehuaoliiviöljyä2 valkosipulinkynttäruukku tuoretta oreganoa

Laita liha astiaan. Purista päälle reilusti sitruunamehua ja kaada lihalle öljyä. Murskaa valkosipulinkynnet ja revi ruukullinen oreganoa. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Sinappimarinadi

1 dl dijonsinappia2 rkl oliiviöljyä2 rkl soijakastikettatuoretta inkivääriä2 valkosipulin kynttätuoretta rosmariinia

Sekoita keskenään sinappi, pari ruokalusikallista oliiviöljyä, soijakastiketta, hiukan raastettua tuoretta inkivääriä, pari valkosipulin kynttä murskattuna ja runsaasti tuoretta rosmariinia. Voitele lammas marinadilla ja anna maustua yön yli.

Jogurttimarinadi

maustamatonta jogurttiavalkosipuliakuminaa, kurkumaa, neilikkaa, kardemummaa, kanelia

tai

maustamatonta jogurttialimemehuachilijauhetta

Sekoita maustamattomaan jugurttiin intialaisittain valkosipulia, murskattuja kuminansiemeniä, kurkumaa, hiukan neilikkaa, kardemummaa ja kanelia.

Tai lisää jugurttiin limenmehua ja chilijauhetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.