BMW-raivoa: Kunta käräjille alhaisista nopeusrajoituksista

Timo Nieminen

Englantilainen kahden lapsen äiti Diane Greenwood aikoo haastaa kotikaupunkinsa Cleveleysin oikeuteen liian alhaisista nopeusrajoituksista. Greenwoodin mukaan hänen BMW:nsä moottori ei kestä pitkiä kaupunkiajoja, kun suurin sallittu ajonopeus on laajalla alueella 20 mailia eli 32 kilometriä tunnissa.

- Ajaminen 20 mailin tuntinopeudella tuo moottorille niin kovan ja luonnottoman rasituksen, ettei sitä ole rakennettu kestämään sellaista. Liian hitaat nopeudet kuluttavat myös kohtuuttomasti dieseliä ja samalla saastuttavat tarpeettomasti, Greenwood selittää.

Greenwoodin auto on BMW 320d.

Paikallislehden yleisönosastolla on syntynyt kiivas keskustelu Greenwoodista ja "liian matalista rajoituksista". Valtaosa ihmisistä kuitenkin on 20 mailin nopeusrajoituksen kannalla.

- Ihmiset sanovat, että vaihda muija itsellesi pienempi auto. Mutta Bemarini on vasta vuoden vanha. Se on iloni ja ylpeyteni, enkä todellakaan halua mitään pikkuautoa, vastaa Greenwood.

Cleveleys sijaitsee Lancashiren kreivikunnassa. Lancashiren ammattiautoilijat aikovat järjestää tammikuussa teemapäivän, jonka aikana he eivät aio ylittää 5 mailin (= 8 km/h) tuntinopeutta.

Nopeusrajoituskiistasta kertoivat tiistaina useiden brittilehtien verkkosivut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut