Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Paasselän pirut on matkailuilmiö

Britannian yleisradioyhtiö BBC on tunnettu laatujournalismistaan. Yhtiö on jo kymmeniä vuosia kunnostautunut myös matkailutoimittamisessa. Jos reissaat paljon, BBC:n matkailuohjelmat tv-ruudussa ja nykyisin internetissä ovat hyötytietoa parhaimmillaan.

Nyt BBC on esitellyt internetin matkailusivuillaan kymmenen maailman mielenkiintoisinta optista harhaa / valoilmiötä, jotka jokaisen kannattaisi käydä katsomassa.

Yksi näistä kymmenestä ihmeestä on Paasselkä devils eli Paasselän pirut.

Että mikä?

Paasselkä on lähellä Kerimäkeä sijaitseva soikea järviallas ja meteoriittikraateri. Paikalliset asukkaat ovat usein nähneet valoimiön, jota on alettu kutsua Paasselän piruiksi tai Paasiveden piruiksi. Tulipalloa muistuttava kirkas valo liikkuu järvenselän päällä tai vain pysyy paikallaan. Valo on joskus punainen ja joskus valkoinen.

Valon lähteeksi on epäilty vähän kaikenlaista. Järveen uponnut venäläinen sotalaiva ja pohjasta purkautuva metaani ovat kaksi suosittua selitystä.

Niin tai näin: herätkää nyt herrantähden sekä Etelä-Savossa että Matkailun edistämiskeskuksessa. Tässä meillä on Loch Nessin hirviön kaltainen matkailutäky, mutta perisuomalaiseen tapaan olemme olleet siitä ihan hiljaa.